7 Redenen om Mannenyoga te gaan doen

Er zijn bij mannenyoga een aantal belangrijke aandachtspunten. Onder andere de ademhaling, de gedachten, de energie en het bewustzijn. Naast deze punten nog enkele redenen om te starten met yoga:

1: Kundalini yoga gebruikt de adem om de energietoestand van het lichaam te veranderen. Door verschillende uitgebreide en verfijnde ademhalingstechnieken. De adem, het ritme en de diepte, die is verbonden met de gezondheid, de staat van bewustzijn en de emotionele gesteldheid.

2: Yoga helpt om meer bewegingsvrijheid te creëren:
Bij sporten is het vaak nodig om vrij te kunnen bewegen. Yoga is de perfecte aanvulling op elke sport, want het helpt de bewegingsvrijheid en flexibiliteit te vergroten.

3: Yoga leert je omgaan met emoties:
Door de rust binnenin het lichaam op te zoeken helpt yoga om emoties te verwerken, en hier bewust mee om te gaan.

4: Yoga helpt om de focus beter te kunnen houden in het hier en nu:
Focus en concentratie zijn nodig in alle aspecten van het leven.

5: Door yoga leer je naar je lichaam te luisteren:
Door yoga wordt het lichaam sterker en flexibeler, waardoor de kans op lichamelijke klachten en blessures flink afneemt.

6: Yoga maakt je lichaam sterker: Yoga is niet alleen maar stretchen en ontspannen. Yoga is fysiek zeer uitdagend en zorgt voor een goede omgang met het lichaam. Daarnaast versterkt yoga het lichaam en het zenuwstelsel, het helpt je fit te voelen.

7: Yoga helpt je beter en sneller herstellen:
Door chronische stress kan het lichaam vaak niet optimaal helen en stromen. Yoga helpt met de bewustwording van de stress en helpt het stressniveau te reduceren.