Intuïtief Luisteren

De inhoud van dit artikel mag niet worden beschouwd als medisch advies. Deze informatie is gebaseerd op gezichtspunten over yoga en energieherstel. Als u een ernstige medische aandoening heeft, moet u een arts raadplegen.

De endocriene klieren produceren hormonen om het lichaam optimaal te laten functioneren.

Yogi Bhajanhas zei dat de klieren de “bewakers van de gezondheid” zijn.

De klieren werken met het zenuwstelsel, het endocriene systeem, het chakra-systeem, andere klieren en de organen.
De hypofyse staat bekend als de ‘hoofdklier’ omdat het het hele klierstelsel bestrijkt dat de schildklier, parathyroïden, bijnieren, alvleesklier en voortplantingsklieren omvat. Het bevindt zich onder de Hypothalamus in het midden van de hersenen en is ongeveer zo groot als een boon.

De hypofyse wordt geassocieerd met de Ajna Chakra alias de zesde chakra of het derde oog.
De hypofyse scheidt hormonen af ​​die de groei, bloeddruk, eiwitsynthese, spijsvertering, enz. Beïnvloeden. Het heeft ook te maken met ons vermogen om contact te maken met anderen. Het is geen binding die plaatsvindt over woorden en gedeelde idealen, maar het is meer een diepere betekenis. Ben je ooit aangetrokken tot bepaalde mensen waarmee je een directe verbinding hebt? Dit is de hypofyse. Als de hypofyse zwak is, kan iemand zich eenzaam voelen en zich losmaken van de wereld. Bovendien creëert de hypofyse tijdens het vrijen het hechtingsgevoel.
De hypofyse heeft ook te maken met onze groei, zowel fysiek, spiritueel als intellectueel. Wanneer de hypofyse niet volwassen is, kan iemand zich voordoen als iemand die ze niet zijn, zoals ze niet zijn, “volwassen”. Hun innerlijke wezen is niet afgestemd op het deel dat ze de wereld tonen, wat te wijten is aan een gebrek aan vertrouwen in hun intuïtie. Wanneer een persoon hun intuïtie niet vertrouwt en hun ware zelf niet projecteert, maakt het het moeilijk contact te maken met anderen.

Kijk verder over Intuïtief luisteren en de les van deze week, naar de blog van Rinske Frederiks:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *