The 4e body – Neutral Mind – Numerologie

“When you cannot reach your Neutral Mind, you are reactive. You act as a beast instead of a human. I’m sorry to tell you this, but it is true. When you cannot reach the Neutral Mind, you never know what is right and what is wrong. You lack the clarity and certainty of your soul.”-Yogi Bhajan, 2002

Het vierde yogische lichaam is de neutrale mind, het deel van de geest dat in directe verbinding staat met de leiding van onze ziel. Een van de doelen van meditatie is om onze neutrale geest te ontwikkelen. Ware neutraliteit ten opzichte van de hedendaagse moderne uitdagingen is een krachtig hulpmiddel voor yoga.

Ieder van ons wordt geboren met een bepaalde lengte- en breedtegraad en een afstand die we in dit leven moeten afleggen. Deze weg kan komen met bochten en bochten, regen en zonneschijn, hobbels en andere onbekenden.

Tot onze geest helder is, zijn we een slaaf van de emotie en opschudding die ons reactief maakt op deze onbekenden die we ontmoeten op de weg van het leven. Deze reacties komen van ons dierlijke zelf dat alleen maar bezig is met onze onmiddellijke overleving. Leven zonder de yoga-neutrale geest is als autorijden in een onbekend gebied zonder kaart, GPS of zelfs verkeersborden. We kunnen uiteindelijk stoffige, hobbelige, twijfelachtige doodlopende wegen nemen die ons leiden tot onnodig lijden. Leven door het dierlijke zelf geeft ons een beperkt perspectief op het leven en biedt ons een pijnlijke rit.

Lees ook verder in deze blog, hier staat ook de link van de kriya en meditatie van deze week, met een link naar Spotify met de muziek die in de les gebruikt

wordt.http://kundaliniyogawageningen.nl/numerologie-nummer-4/

Fijne week.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *