The Ten Bodies: lessenserie in het nieuwe seizoen

Over het algemeen gaat de westerse wereld er van uit dat de mens maar één fysiek lichaam heeft. Vanuit de Kundalini Yoga wordt dit echter als onjuist beschouwd. Volgens deze leer bestaat de mens uit tien lichamen, te weten het fysieke lichaam, drie mentale lichamen en zes energielichamen. Dit uiterst geraffineerde super complex waaruit wij bestaan, werkt volledig met elkaar samen om als mens te kunnen functioneren hier op aarde. Om volledig in harmonie te zijn, is het belangrijk deze tien lichamen in balans te brengen. Dankzij de diverse kriya’s (oefeningseries) en mantra (meditaties) die in de Kundalini Yoga beschikbaar zijn, worden we ons bewust van deze tien lichamen en brengen we ze in balans. In het nieuw seizoen kun je een cursus volgen om de Kundalini Yoga te beoefenen. Je zult je na afloop vol energie voelen!

De tien lichamen vanuit de Kundalina Yoga zijn:

  1. Ziel
  2. Negatieve mind (beschermende mind)
  3. Positieve mind
  4. Neutrale mind
  5. Fysieke lichaam
  6. Arcline
  7. Aura
  8. Pranische lichaam
  9. Subtiele lichaam
  10. Stralende lichaam

Breng de tien lichamen in balans

Elk van deze tien lichamen stelt ons in staat om een bepaalde waarde of kwaliteit te leven. Als om een bepaalde reden een van de lichamen niet sterk genoeg is, lukt het niet om die kwaliteit uit te drukken. Zo wordt de kwaliteit vervormt. Dankzij de specifieke Kundalini Yoga kriya’s en mantra’s is het mogelijk om de tien lichamen in balans te brengen en te versterken. Op die manier kun je je volledig potentieel tot uiting laten komen. Dankzij Kundalini Yoga wordt je ook fysiek fitter. Ziektes manifesteren zich in de eerste plaats bij de energetische lichamen. Zodra je bekend met deze lichamen en ze in balans kunt brengen, zul je minder last hebben van ziektes. Zoals Yoga Bhajan stelt, “If you understand that you are ten bodies, and you are aware of those ten bodies, and you keep them in balance, the whole universe will be in balance with you”.

Leer de kriya‘s en mantra’s tijdens het nieuwe seizoen

In een uitgebreide Kundalini Yoga cursus die tijdens het nieuw seizoen wordt gegeven, kun je de juiste kriya’s en mantra’s leren om de tien lichamen in balans te brengen. De kriya zijn daarbij niet al te ingewikkeld, zodat je niet een vergevorderde yogi hoeft te zijn. De krachtige lessen zorgen ervoor dat je al vrij snel resultaat merkt in je lichaam. Door een goede ademhaling te combineren met bewegingen, voel je snel een positieve uitwerking op je humeur, bewustzijn, alertheid en vitualiteit. De energie die de Kundalini Yoga aanwakkert, laat je stijgen tot grotere hoogtes.

Ben je geïnteresseerd in deze yoga lessen of wil je meer informatie? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Ook kun je uiteraard een proefles volgen tijdens het nieuw seizoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *