Man met verdriet

Man

“Ik ben een man. Ik ben een man die staat voor een raam. Ik ben een man die staat voor een raam, waarachter een waas van motregen. Ik ben een man die staat voor een raam, waarachter een waas van motregen, en die grient”

Mannen hebben er een handje van weg te lopen van hun emoties door zich op hun werk te gaan storten. Op de korte termijn geeft dit wel verlichting, hetgeen verklaart waarom verdriet bij mannen minder pijn doet. Op de lange termijn is dit echter nadelig. Er zal toch met de emoties gedeald moeten worden: op het moment dat ze het heftigst zijn – in plaats van er voor weg te lopen. Maar ja, praten over verdriet is niet stoer en een traantje laten waar je vrienden bij zijn al helemaal niet.

Veel mannen zijn oplossers. Misschien ken je het wel: de wereld bestaat uit twee dingen: dingen waar je iets aan kunt doen en dingen waar je niets aan kunt doen. Waar je iets aan kunt doen, daar moet je iets aan doen; een waar je niks aan kunt doen, daar moet je je niet over opwinden, want daar kun je toch niets aan doen. Het klinkt bijna ´zen´. Maar dat is het net niet. Omdat je als man de dingen waar je niets aan kunt doen dan ook maar meteen negeert. Waarom zou je het er over hebben? Waarom zou je er aan denken? Je kunt toch niets doen.

En daar zit hem het verschil. Want de dingen waar je niets aan kunt doen, doen wel iets met jou. En als je ze niet wilt zien of uit de weg gaat, dan kloppen ze steeds harder aan. De meeste mannen moeten bewust leren dat de dingen waar je niets aan kunt doen toch ook tijd en aandacht nodig hebben. Gewoon in de aandacht zetten, door het te erkennen. Er misschien over praten, of schrijven. Yoga doen werkt goed om bij je gevoel te komen, maar blijf vooral uit je “Mind” deze helpt je niet. Je hart, daar moet je je verdriet voelen en laten bewegen.

Blog en Kriya “Verdriet” vorige week      

Kriya deze week: Nabhi-Kriya-for-Prana-Apana  

muziek spotify les 2 verdriet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *