Kriya voor loslaten van boosheid

Boosheid, irritatie, woede en drift, dit alles hoort volgens de Oosterse filosofie bij de lever en de galblaas denk maar aan de uitdrukking “Wat heb je op je lever” of “gal spuwen”.

Wil je een gezonde lever houden, word dan de regisseur van je eigen leven. Ga je eigen mogelijkheden benutten in plaats van boos te worden op iedereen die jou in zijn macht lijkt te hebben. Kom niet in opstand maar laat de dingen los zodat je je eigen leven op een positieve manier vormt kunt geven.

Het is een illusie te denken dat onvrede overgaat als je haar maar uit tegenover degene op wie je kwaad bent. Als je de ander maar eens goed de waarheid zegt. Het is meer dan genoeg om je woede te voelen. Méér hoef je er niet mee te doen. Ik heb het niet over het onderdrukken van woede, maar over het in jezelf toelaten ervan. Met begrip voor jezelf en zonder anderen ermee lastig te vallen. Je hoeft woede alleen maar te ervaren en te beseffen waarom je kwaad bent.

Als je woede gewoon toelaat, zul je er nooit door overweldigd worden. Woede is maar een emotie, geen dieper gevoel. We kunnen het er gewoon laten zijn.

De Kriya van deze week is voor de lever, dikke darm en de maag Kriya voor lever, dikke darm en de maag

Meditatie: Burn Inner Anger

spotify: link voor deze les

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *