Maandag 20:00 uur gemendeyoga les / Donderdag 20:30 uur mannenyoga

In deze wereld heeft het hoofd vaak de leiding – logica, rationeel / analytisch denken. Presteren, voldoen aan eisen, competitie en vergelijking met anderen geeft veel druk en stress.

 

De kwaliteiten van het hart zijn ondergesneeuwd: onvoorwaardelijke liefde, compassie, wijsheid, zorg voor elkaar, het vermogen jezelf aan de kant te zetten voor het grotere geheel.

 

Als je de wereld vanuit je hart bekijkt zie je zo veel schoonheid, liefde, onschuld en goede intenties in mensen.

 

Kijk je vanuit je hoofd dan zie je bedrog, wantrouwen, twijfels. Allebei de perspectieven zijn nodig, ze vullen elkaar aan. Sommige mensen zijn afgesloten van hun hart en leven alleen in hun hoofd. Anderen zijn naïef of raken constant overspoeld door emoties. Hoe zou het zijn als we hoofd en hart meer in balans brengen: logica en gevoel, ideeën en het vuur om ze in actie om te zetten. Balans tussen de over-intellectuele denkgeest en de over-gevoelige emoties. Als hoofd en hart samenwerken kan je groots zijn, vol gratie, bewust en liefdevol.

 

In de komende lessenserie leggen we eerst een stevig fundament door de eerste drie chakra’s (energiecentra) in balans te brengen. Dit geeft vertrouwen, kracht en energie zodat we ons hartcentrum durven te openen. We gebruiken fysieke oefeningen en beweging om spanning in hart gebied op te laten lossen en de energie te laten stromen. We werken met klank (mantra) om onze energie te reinigen en af te stemmen op de trillingsfrequentie van het hart.

 

Vanuit je hart straal je liefde en compassie uit, daarmee trek je kansen en voorspoed aan en ontwikkel je zelf-liefde als je het op jezelf richt. Laat het licht van je hart stralen en de unieke kwaliteiten van jouw ziel naar buiten komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *