Een oefenserie die de energie van de onderste 3 chakra’s in balans brengt.

Als je de energie in de onderste chakra’s in balans brengt kan je in combinatie met zelfreflectie deze negatieve tendensen in jezelf transformeren. Dat gaat natuurlijk niet in 1 les. Vandaar mijn uitnodiging om mee te doen met een 40 daagse thuisbeoefening (= sadhana)! Ik ga zelf deze kriya 40 dagen achtereen, elke dag doen. Je kunt beginnen met 1 minuut per oefening (alleen de sat kriya aan het eind doe je 3 minuten), dan kost de kriya je slechts 15 minuten! Inclusief 3 minuten eindontspanning. Je vindt de beschrijving hier: Kriya for the Instinctual Self en een link naar de muziek op Spotify

Doe van te voren een korte warming up van je ruggengraat (kat-koe) van 1 of 2 minuten. En vergeet niet je in te tunen op je hogere zelf met Ong Namo Guru Dev Namo (3 x). Je kunt na de ontspanning eindigen met de Sunshine Song of simpelweg 1 x een lange Sat Nam.

Waarom 40 dagen? In de Kundalini Yoga wordt gezegd dat je 40 dagen nodig hebt om oude patronen te doorbreken en nieuwe patronen aan te leren. De beste tijd om yoga te doen is in de ochtend voor 7 uur of s avonds tussen 5 en 7 (op een lege maag).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *